13.09.2022

Nejlepší cuketový chlebík

Ingredience na těsto :

  • 380 g strouhané žluté cukety se slupkou
  • 300 ml mléka
  • 45 g másla pokojové teploty
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • sůl dle chuti
  • 335 g bezlepkové mouky (v receptu Schaer Mix Bread)
  • 1/2 bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 PL sušeného oregana (nebo jiné bylinky, co máte rádi)

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na chlebíček si vymažeme olejem a vysypeme pohankovou krupicí.

Do hluboké mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme cuketu, máslo, prolisovaný česnek, olej a vejce. Pomocí lžíce nebo vařečky mícháme a pomalu přiléváme mléko, aby nám vznikla jednolitá hustší hmota na chleba.

Dochutíme oregánem a solí. Těsto ochutnáme a pokud má naše chut’ové preference, vlijeme ho do formy a dáme péct na cca 50 minut.

Po cca 45 minutách můžeme chleba zkontrolovat pomocí špejle, jestli se nám těsto nepřichytne. Pokud ne, chleba je hotový.

Po vyjmutí necháme vychladnout a poté vyklepneme na talíř.

Další recepty