02.05.2021

Pečená zelenina a kuřecí stehna v jogurtu a hořčici

Pečená zelenina a kuřecí stehna v jogurtu a hořčici

 

Ingredience :
* 4 kuřecí stehna
* 4 mrkve
* 3 petržele
* 1 cuketa
* 1 kvalitní bílý jogurt holandského typu (400 g)
* 2 PL plnotučné/francouzské hořčice
* 2 PL olivového oleje
* Sůl a pepř

 


Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Stehna si omyjeme, usušíme a zeleninu si nakrájíme na kostičky/kolečka.

Jogurt smícháme s hořčicí, olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

Do hluboké mísy vložíme všechnu zeleninu a maso. Zalijeme zálivkou a důkladně promícháme, abychom měli všechny ingredinece se zálivkou propojené.

Vložíme na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem. Dáme péct, dokud nebude zelenina měkká a maso nebude mít zlatavou kůrčičku. Podáváme teplé.

Další recepty