17.09.2023
Ingredience na 2 porce :
150 g bezlepkových penne
10 cherry rajčat
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 PL olivový olej
tuňák v plechovce 170 g
kvalitní bílý jogurt řeckého typu 70g
sůl a pepř
sušený/čerstvý tymián
Postup :
Těstoviny uvaříme dle návodu, zcedíme.
Do hlubší pánve nalijeme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibulku a česnek na plátky.
Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky a přiklopíme pokličkou. Necháme podusit do měkka.
Po cca 10 minutách pokličku odstraníme a pomocí vařečky rajčata rozmačkáme. Odstavíme z plotny. Vmícháme tuňáka.
Do (nevařící se) omáčky přidáme jogurt a promícháme. Dochutíme solí, pepřem (já přidala i trošku chilli).
Omáčku promícháme s těstovinami. Dochutíme čerstvým tyminánem.
TIP : Omáčka je výborná jak za tepla, tak i za studena. Já zvolila jako přílohu těstoviny, ale může dobře chutnat i s rýží, bramborami.
Pokrm lze dát do krabičky a vzít si s sebou do práce/školky jako oběd 🙂