17.09.2023

Těstoviny s tuňákem a jogurtovo-rajčatovou omáčkou

Ingredience na 2 porce :

150 g bezlepkových penne

10 cherry rajčat

1 menší cibule

2 stroužky česneku

1 PL olivový olej

tuňák v plechovce 170 g

kvalitní bílý jogurt řeckého typu 70g

sůl a pepř

sušený/čerstvý tymián

Postup :

Těstoviny uvaříme dle návodu, zcedíme.

Do hlubší pánve nalijeme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibulku a česnek na plátky.

Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky a přiklopíme pokličkou. Necháme podusit do měkka.

Po cca 10 minutách pokličku odstraníme a pomocí vařečky rajčata rozmačkáme. Odstavíme z plotny. Vmícháme tuňáka.

Do (nevařící se) omáčky přidáme jogurt a promícháme. Dochutíme solí, pepřem (já přidala i trošku chilli).

Omáčku promícháme s těstovinami. Dochutíme čerstvým tyminánem.

TIP : Omáčka je výborná jak za tepla, tak i za studena. Já zvolila jako přílohu těstoviny, ale může dobře chutnat i s rýží, bramborami.

Pokrm lze dát do krabičky a vzít si s sebou do práce/školky jako oběd 🙂

Další recepty