18.05.2020
Ingredience :
150 g Schar Mix B – Bread-Mix
5 g čerstvé bezlepkové droždí
120 ml vlažné vody
5 g soli
1 PL olivového oleje
Sugo – rajčatový základ :
200 ml loupaných rajčat
1 malé červená cibule
1 stroužek česneku
Olivový olej
čerstvá bazalka
Na ozdobu :
125 g Mozzarella
Sušené oregáno
Olivový olej
Čerstvá bazalka
Postup :
Vlažnou vodu si odměříme a rozdělíme do dvou hrníčků. Čerstvé droždí si rozmícháme v jednom hrníčku, pomocí lžičky.
Do mísy nasypeme mouku, nalijeme vodu s rozmíchaným droždím a hněťteme v robotu nebo lžicí
Ve zbylé vodě rozpustíme sůl a přilijeme ji k těstu. Poté přidejte olivový olej a znovu těsto zpracujeme.
Uhněteme z těsta bochánek a necháme ho 30 minut kynout na teplém místě.
Plech si vyložíme pečicím papírem a nakynuté těsto na něho vyklopíme. Pomocí namočených ruk ho rozprostřeme do libovolného tvaru.
Na těsto rozetřeme rajčatový základ, posypeme nastrouhanou mozzarellou a posypeme oregánem. Na závěr zakápneme olivovým olejem a ozdobými čerstvými lístky bazalky.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 30 minut, dokud nejsou okraje zlatavé.
SUGO :
V hrnci necháme rozheřát olivový olej. Na něm necháme zpěnit cibulku na kostičky a cibuli na malé kostičky (POZOR ! Obojí nesmí zhnědnout, jinak zhořknou).
Do hence vlijeme loupaná rajčata a necháme povařit na mírném ohni cca 20 minut. Dochutíme slí, pepřem, sušeným oregánem a lístkem bazalky.
Hotové sugo rozmixujeme tyčovým mixérem nebo propasírujeme přes sítko.