03.01.2019
Těsto :
* 600 g brambory
* 150 g pohankové mouky
* 120 g pohankové krupice
* 2 vejce
* 30 g kvalitního másla
* Špetka soli
Náplň :
* 300 g uzeného masa
* 1 cibule
* Máslo
* Sůl a pepř
* Na ozdobu : 500 g kyselého bílého zelí
Bambory uvaříme do měkka den předem.
Následující den brambory okrájíme a nameleme ve stroječku nebo prolisujeme na kaši přímo na vál. Přidáme mouku, krupici, vajíčka, máslo a sůl. Vypracujeme vláčné těsto v bloček, který necháme odpočinout v lednici.
Těsto vyjmeme z lednice a na pomoučeném vále nakrájíme na 12 dílků. Rukama vytvoříme z každého dílku cca 1cm silný plát.
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na rozpuštěném másle osmahneme cibuli dosklovata, přimícháme uzené maso a opekáme do zlatova pro zvýraznění chuti. Odstavíme a necháme zcela vychladnout.
Každou placičku naplníme směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřeme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
Knedlíky ihned vložíme do mírně vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a zdobíme osmaženou cibulkou a vařeným zelím.