13.02.2019
Ingredience :
8 rajčat
Olivový olej
Sůl a pepř
Stroužek česneku
Na ozdobu : sýr feta a bazalka
Postup :
Rajčata omyjeme, sbavíme stopky a jeho spodní stranu (kde není stopka) nařízneme do kříže.
Připravíme si hrnec s vodou a přivedeme vodu do varu. Rajčata ponoříme na pár sekund do vroucí vody, dokud se nám nezačne slupka kroutit. Rajčata vyjmeme, stáhneme z nich slupku a vydlabeme jádřinec.
Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na pečící papír poklademe rajčata, osolíme hrubozrnnou solí a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo dno plechu zalité olejem.
Dáme zapéct, dokud nebudou kraje rajčat upečené (tmavší), poté vyjmeme a necháme vychladnout.
Rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka (olejem, který nám zůstal na plechu můžeme pomazánku libovolně ředit), dochutíme a podáváme na křupavém bezlepkovém pečivu. Dochutíme solí, pepřem.
Zdobíme sýrem fetou a čerstvou bazalkou.