17.03.2019
Ingredience na koláč (forma 26 cm) :
1 hrnek bezlepkových vloček
1,5 hrnku sušených švestek
Bezlepkový kakaový puding (kupovaný nebo domácí)
Na ozdobu : strouhaný kokos
Postup :
Švestky namočíme (nejlépe přes noc) do mísy s vodou, tak aby byly ponořené.
Bezlepkové vločky namočíme na pár hodin do misky s vodou, tak aby byly ponořené (vločky do sebe vsáknou vodu a změknou).
Následně je rozmixujeme tyčovým mixérem na vláčnou hmotu. (Nemusíte mixovat do hladka, je lepší když je v korpusu citit struktura vloček).
Formu si vymažeme, vysypeme kokosem a poklademe její dno a boky vláčným těstem na korpus.
Švěstky zbavíme vody a rozmixujeme do hladka. Poklademe je rovnomerně na korpus (čím více dáme švestkové vrstvy, tím více bude koláč sladší)
Jako poslední krok si uvaříme bezlepkový kakaový puding (návod na přípravu domácího bezlepkového kakaového pudingu najdete v mé knize). Pokud použijeme kupovaný, pozor na to aby byl bezlepkový a použijte (nejlépe) mléko bez laktózy při jeho vaření.
Protože jsou švěstky opravdu sladké, není potřeba puding doslazovat. Pokud sladíte, doslad’te ho medem.
Hotový puding nalijeme na švestky a posypeme strouhaným kokosem (nebo nastrouháme čokoláduú.
Necháme v lednici vystydnout.