31.08.2020

Racuchy

Racuchy”


Ingredience
:

2 jablka

200 ml mléka

1 vejce

150 g bezlepkové uni mouky/nebo rýžové

1 čl vanilkového cukru

1 čl sody nebo bzl. prášku do pečiva

Kokosový olej

 

Postup :

Mouku prosejeme do misky, přidáme vanilkový cukr a promícháme.

Přidáme mléko, vejce a šleháme těsto do hladké konzistence bez hrudek.

Jablka omyjeme a zbavíme jadřinců. Já osobně jablka nechám se slupkou, protože mají racuchy hezčí barvu. Nakrájíme jablkja na malé kousky vložíme do těsta a promícháme.

Pánev nebo lívanečník si vymažeme kokosovým olejem a lžíci nebereme těsto, které vložíme na pánev. Racuchy nám trošku narostou, takže dejte těsta méně, aby měly prostor.

Smažíme z každé strany do zlatova. Protože jsou uvnitř těsta kousky jablek, důkladně Racuchy prosmažte, aby jablka nebyla syrová. Můžete na pánvičku při smažení dát pokličku, aby došlo k důkladnejšímu prosmažení.

Podáváme s moučkovým cukrem nebo  džemem.

Další recepty