31.08.2020
Ingredience :
2 jablka
200 ml mléka
1 vejce
150 g bezlepkové uni mouky/nebo rýžové
1 čl vanilkového cukru
1 čl sody nebo bzl. prášku do pečiva
Kokosový olej
Postup :
Mouku prosejeme do misky, přidáme vanilkový cukr a promícháme.
Přidáme mléko, vejce a šleháme těsto do hladké konzistence bez hrudek.
Jablka omyjeme a zbavíme jadřinců. Já osobně jablka nechám se slupkou, protože mají racuchy hezčí barvu. Nakrájíme jablkja na malé kousky vložíme do těsta a promícháme.
Pánev nebo lívanečník si vymažeme kokosovým olejem a lžíci nebereme těsto, které vložíme na pánev. Racuchy nám trošku narostou, takže dejte těsta méně, aby měly prostor.
Smažíme z každé strany do zlatova. Protože jsou uvnitř těsta kousky jablek, důkladně Racuchy prosmažte, aby jablka nebyla syrová. Můžete na pánvičku při smažení dát pokličku, aby došlo k důkladnejšímu prosmažení.
Podáváme s moučkovým cukrem nebo džemem.