28.05.2018
Ingredience :
3 hrnky bezlepkové uni mouky
2 čl bezlepkového prášku do pečiva
Špetka soli
1 ČL skořice
2/3 hrnku sladidla (já použila třtinový moučkový cukr @probio.cz )
1/2 hrnku mléka
1 kokosová smetana od @probio.cz
1/4 sklenky oleje
2 vejce
Rebarbora
250 g jahod
Postup :
V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl a skořice).
V druhé míse smícháme všechny mokré ingredience pokojové teploty ( mléko, smetana, olej, vejce ).
Obě směsi spojíme a promícháme v jednolité těsto bez hrudek.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do formy, poklademe očištěnýn ovocem a poprášíme skořicí.
Dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut. Troubu otevíráme min. po 20 minutách, aby nám koláč nespadl.
Po mírném vychladnutí nakrájíme koláč a můžeme poprášit třinovým moučkovým cukrem.