28.05.2018

Rebarborový koláč s jahodami

Vláčný bezlepkový koláč s rebarborou, jahodami a se skořicí

 

Ingredience :

3 hrnky bezlepkové uni mouky
2 čl bezlepkového prášku do pečiva
Špetka soli
1 ČL skořice
2/3 hrnku sladidla (já použila třtinový moučkový cukr @probio.cz )
1/2 hrnku mléka
1 kokosová smetana od @probio.cz
1/4 sklenky oleje
2 vejce
Rebarbora
250 g jahod

 

Postup :

V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl a skořice).
V druhé míse smícháme všechny mokré ingredience pokojové teploty ( mléko, smetana, olej, vejce ).
Obě směsi spojíme a promícháme v jednolité těsto bez hrudek.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do formy, poklademe očištěnýn ovocem a poprášíme skořicí.

Dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut. Troubu otevíráme min. po 20 minutách, aby nám koláč nespadl.

Po mírném vychladnutí nakrájíme koláč a můžeme poprášit třinovým moučkovým cukrem.

 

 

 

Další recepty