09.06.2021

Restované ředkvičky

Restované ředkvičky

 

Ingredience :

* 2 svazky ředkviček
* 2 PL olivového oleje
* sůl
* Čerstvá petrželka

 


Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Formu/plech si vyložíme pečícím papírem.

Ředkvičky zbavíme listů a konců, Důkladně omyjeme a usušíme utěrkou. Rozkrojíme na poloviny a poklademe na plech. Pokapeme olivovým olejem a promícháme lžicí, aby se nám olej dostal všude.

Dáme péct na cca 15-20 minut.

Po upečení mírně osolíme a poyspeme čerstvě nasekanou petrželkou.
Servírujeme s grilovaným masem nebo kuřecím steakem.

 

TIP : doporučuji servírovat s jogurtovým dresingem (jogurt, česnek, olivový olej, nat’ petrželky, sůl a pepř, a citronová št’áva)

 

 

Další recepty