05.05.2018

Risoto s medvědím česnekem

Risoto s pestem z medvědího česneku a mandlemi

 

Ingredience :

2 hrnky kulatozrnné rýže na risoto
1 cibule
1 ČL kvalitního másla
3 hrnky vody/vývaru
1 hrnek mléka
2 PL strouhanného parmezánu
2 PL pesta z medvědího česneku
http://www.celiaxmoni.cz/pesto-z-medvediho-cesneku/
5 listů medvědího česneku (není nutné)
2 ČL mořské soli, pepř
Na ozdobu : Parmezán, sekané mandle

Postup:

Na pánvi necháme rozehřát máslo, necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na jemno.
Přidáme listy čerstvého medvědího česneku (pokud je sezónna a je dostupný) a 1 lžíci pesta. Promícháme, přidáme rýži s 3 hrnky vody, 1 hrnkem mléka a necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou.
Osolíme/opepříme, promícháme a čekáme dokud rýže nevsákne všechnu vodu/mléko do sebe.
Rizoto kontrolujeme, mělo by mít stále mazlavou konzistenci a nesmí být vysušené.
Vypneme a vmícháme 1 lžíci pesta, 2 lžíce strouhaného parmezánu a důkladně promícháme. Ozdobíme parmezánem a nasekanými mandlemi.

Jak připravit domácí pesto z medvědího česneku najdete zde http://www.celiaxmoni.cz/pesto-z-medvediho-cesneku/

 

Další recepty