04.06.2019

Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

 

 

Ingredience :

250 g kuřecích prsou

Rýžové nudle

Olivový olej

Mrkev

Cibule

1/2 hrnku vývaru

1 červená paprika kapie

Brokolice

2 vejce

Sůl a pepř

Sušené chilli

Koriandr

 

Postup :

Nudle uvaříme podle návodu (většinou je třeba je namočit, a potom ještě krátce povařit).

Brokolici zpaříme nad parou tak, aby byla stálé mírně křupavá a nezratila barvu.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme na kostičky nakrájené maso, cibuli na plátky a mrkev, kterou jsme si předem nakrájeli na tenké nudličky. Orestujeme z obou stran. Přidáme papriku na nudličky, brokolici, podlijeme vývarem a necháme chvíli (5min) podusit.

Na další pánvi usmažíme vejce – jako když připravujeme míchaná vajíčka,  jen je nechte na větší kusy a víc je upečete, jako byste je chtěli vysušit.

Vejce nasypeme do pánve s masem a zeleninou a přidáme nudle. Za stálého míchání opekáme z obou stran, aby se nám nudle promísily s masem a zeleninou.

Dochutíme soli, pepřem a sušeným chilli.

Servírujene posypané sezamem a ozdobené čerstvým koriandrem, ke každé porci přidejte měsíček limetky na dochucení.

Nudle je možné konzumovat v teplé podobě, ale i jako salát za studena !

Další recepty