23.01.2023

Rýžové těstoviny z jedné pánve

Ingredience :
 
•   300 g bzl.rýžových těstovin Risolino – fusilli
•   2 PL olivového oleje
•   1 cibule
•   2 stroužky česneku
•   400 g loupaných rajčat v plechovce
•   400 g mletého masa (hovězí nebo kuřecí)
•   sůl a pepř
•   250 g čerstvých cherry rajčat
•   sušené oregáno

Na ozdobu :
 
•   čerstvý mletý pepř, čerstvé listy bazalky, parmezán

Postup :
 
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou na malé kostičky a česnek na plátky. Necháme zesklovatět.
Následně přidáme maso a pomocí vařečky promícháme a počkáme dokud se maso neopeče ze všech stran.

Přidáme konzervovaná rajčata a pod pokličkou za mírného ohně dusíme cca 15 min tak, aby nám maso změklo.

Na závěr přidáme čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky a těstoviny. Zalijeme cca 100 ml vody a necháme pod pokličkou těstoviny uvařit/změknout.
Občas pokličku nadzvedneme a promícháme, aby se nám omáčka nepřipalovala. Po cca 8 minutách můžeme ochutnat, jestli nám těstoviny změkly. Protože je vaříme přímo v omáčce, tak pustí škrob do omáčky a tu nám to krásně zahustí.

Na závěr dochutíme solí, pepřem a sušeným oregánem. Podáváme s listy čerstvé bazalky a nastrouhaným parmezánem.

Další recepty