23.01.2021
Lehký salát s praženými mandlemi, červenou cibulí, šunkou a hořčično-medový dressingem
Ingredience :
200 g Schneider plátků pražské šunky
1 čl olivového oleje
2 hlavičky salátu little gem
1/2 červené cibule
50 g mandlí
špetka soli
Dressing :
2 PL hrubozrnné hořčice
2 PL medu
1/2 hrnku olivového oleje
sůl dle chuti
kapka šťávy z citrónu
Postup :
Na pánvi necháme rozehřát olej. Šunku natrháme (lepší je ji natrhat, protože dostaneme hezky vypadající nepravidelné tvary) na menší kousky a necháme na oleji lehce osmahnout ze všech stran.
Šunku vyjmeme lžící do misky a olej necháme na pánvi pro další využití.
Mandle nožem nasekáme na menší kousky a necháme je opražit do zlatova na zbylém tuku v pánvi. Pozor, aby nám nezčernaly, protože by byly hořké. Odstavíme a necháme vystydnout.
Salát omyjeme a do velké mísy natrháme na menší kousky. Přidáme salám a cibuli na tenká kolečka, a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme posypané praženými mandlemi.
Dressing, který si připravíme smícháním všech ingrediencí, podáváme v mističce na boku nebo jej můžeme se salátem promíchat. Pokud budete dressing do salátu přidávat před servírováním, raději dejte zpočátku jen trošku, protože je velmi aromatický. Konzumujte salát s dressingem ihned, jinak dojde k jeho povadnutí.