18.02.2019
Ingredience :
1 hrnek quinoa
2 hrnky vody
1 PL másla
2 mrkve
6 růžiček kapusty
Sůl a pepř
Citrón
Koriandr/petrželka
Postup :
Quinou uvaříme ve vodě dle návodu. Necháme pod pokličkou dojít a odstavíme.
Mrkev očistíme a uvaříme do poloměka. Růžičkovou kapustu spaříme nad parou, aby zůstala stále krásně zelená a mírně křupava.
Na pánvi rozehřejeme máslo, a orestujeme na něm půlené kapuštičky a mrkev na kostičky. Přidáme uvařenou quinou, promícháme vařeřkou. Dochutíme solí a pepřem, a na závěr pokapeme citrónovou štávou na zjemnění chuti.
Salát podáváme zdobený nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Konzumujeme teplý, nebo studený. S masem nebo jen tak samostatně.