09.06.2018
Ingredience :
1 balení bezl. uzenin Schneider MIX TRIO
3 bezlepkové housky
Trhaný salát
Jarní cibulka
Na dip :
3 PL olivového oleje
2 ks červená paprika
6 rajčat
1 vetší cibule
3 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
Sůl a pepř
Postup :
Nejprve začneme dipem, aby nám pro přípravu sandwiche vystydl.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
Na něj položíme omytou, očistěnou papriku na plátky, rajčata na menší kousky,
cibuli na kolečka a stroužky česneku bez slupky.
Zeleninu pokapeme olejem a promícháme tak, aby byla zelenina “obalená” v oleji.
Dáme péct na cca 30 minut, vyjmeme zeleninu, kterou obrátíme a dáme dopéct
na dalších 20 minut. Každá trouba je jiná, takže pokud uvidíte, že je
zelenina hodně připéčená, snížte teplotu.
Po upečení vyjmeme plech z trouby a případné připečené (černé) skrvny odstraníme pomocí
nože.
Zeleninu dáme do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladké pasty.
Přidáme zakysanou smetanu, smícháme a dochutíme solí a pepřem.
Takto připravený dip si necháme vychladnout a mezitím si připravíme
housky.
Housky rozřízneme na půl a spodní část pomažeme vrstvou
zeleninového dipu.
Poklademe trhaným salátem, množstvím bezlepkové uzeniny
a posypeme jarní cibulkou, kterou jsme nasekali na jemná kolečka.
Obložený sandwich přikryjeme druhou polovinou housky a máme hotovo 🙂