01.06.2021
Ingredience :
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.
Z mouky, tvarohu, másla si ručně vytvoříme kompaktní hladké těsto. Těsto je hodně vlhké, lepivé, takže chce dávku trpělivosti.
Těsto dáme na půl hodinu do lednice, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo. Nedávejte ho déle, protože je tam máslo, které ztuhne a po delším vytažení bude těsto zase jako kamen 😉
Mezitím si omyjeme jahody a rebarboru. Nakrájíme na drobné kostičky, aby jsme jimi mohli plnit šátečky.
Těsto z lednice vyválíme na tenký plát a vykrojíme v něm kolečka. Na jednu stranu lžičkou poklademe hromádku s rebarborou/jahodami (přidáme na špetku cukru a mleté skořice) a druhou stranou těsta přiklopíme. Důkladně spojíme, aby nám nevytekla náplň.
Pirohy přesuneme na pečící papír a kraje ještě raději spojíme vidličkou. Potřeme rozkvedlaným vejcem, a dáme péct do zlatova (20-25min.)
Pirohy jíme teplé nebo za studena. Obojí je vynikající ! Pokud budou málo sladké, ještě je posypeme moučkovým cukrem.