28.09.2019

Slaný koláč s rajčaty

Slaný koláč s rajčaty

 

Ingredience :

Těsto :

  • 250 g bezlepkové mouky (150 g čiroková, 100 g rýžová)
  • 100 g kvalitního másla
  • 3 PL vlažné vody
  • 1 vejce

Náplň :

  • 3 balení krémového sýru (gervais, 3x 80g) nebo riccota
  • 15 ks rajčat
  • sůl a pepř
  • malý stroužek česneku
  • sušené oregáno

 

Postup :

Do hluboké mísy nasypeme prosátou mouku a přidáme máslo pokojové teploty. Poté přidáme vodu, jedno vajíčko a důkladně promísíme tak, aby nám vzniklo kompaktní těsto na koláč.

Těsto z mísy vyjmeme, dáme cca na hodinu do lednice odstát a připravíme si náplň.

Do misky dáme termizovaný sýr, prolisujeme stroužek česneku, ochutíme solí a pepřem a zamícháme.

Těsto poklademe na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřeme jej tak, aby mělo vyšší okraje. Hotovou směs natřeme na těsto a poklademe plátky rajčat.  Posypeme sušeným oregánem a dáme péct na cca 25 minut při 180 stupních, tak aby byly okraje koláče zlatavé a rajčata zapečená.

 

TIP : koláč ozdobíme čerstvým oregánem, můžeme zakápnout citrónovou štávou.

 

Další recepty