20.01.2020

Slaný kynutý koláč s mozzarelou a špenátem

Slaný kynutý koláč s mozzarelou a špenátem a cherry rajčátky

Ingredience na těsto:

* 120 g bezlepkové mouky Natures promise
* 100 g bezlepkové mouky Schar mix B
* 1/3 kostky bezlepkového droždí
* 100 ml vlažného mléka
* 1 čl cukr krystal
* 1 vejce
* 2 PL oleje
* špetka soli

Náplň:

1 stroužek česneku
150 g mraženého listového špenátu
10 cherry rajčátek
1 čl soli
2 vejce
250 ml smetany (rýžové nebo sojove)
1/2 hrnku strouhané mozzarely

 

Postup :

Připravíme si kuchyňský robot s hnětací metlou.

Nasypeme do mísy obě bezlepkové mouky (které jsme si předem prosáli přes sítko). Uděláme si ve středu důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a jemně droždí s cukrem lžičkou promícháme. Necháme kvásek cca 15 minut “zrát”.

Pustíme robot na pomalé otáčky, nechámě hnětat a přidáme vejce (pokojové teploty), sůl a olej. Robot necháme stále zapnutý a počkáme dokud nebude těsto hladké a všechny inredience propojené.

Následně těsto vyjmeme, dáme ho hluboké misky, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme cca hodinu kynout na teplém místě.

Po hodině nakynuté těsto vyjmeme, vložíme do středu kulaté formy (kterou jsme si předem vymazali olejem) a rozprostřeme po celé formě tak, abychom měli vyvýšené okraje

Na dno těsta nasypeme trochu moztarely, rozprostřeme špenát a nakrájené cherry rajčátka na menší kousky. Zalijeme směsí z vajec a smetany, které jsme si předem rozkvedlali a dochutili solí. Navrch nasypeme zbytek nastrouhané mozzarely pečeme na 200 stupňů cca 25 minut do zezlátnutí.

Další recepty