04.04.2020

Šneci s tvarohem a rozinkami

Kynutí šneci s tvarohem a rozinkami


Ingredience :

Těsto

  • 300 g bezlepkové mouky
  • 1/3 kostky čerstvého droždí
  • 120 ml mléka
  • 30 g másla
  • 35 g krupicového cukru
  • 2 vejce

+ máslo na potření

Náplň

  • 250 g čerstvého tvarohu
  • 4 PL moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 PL rumu
  • 2/3 hrnku rozinek (volitelné)

Postup :

Pozor ! Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu !

Nejprve si připravíme kvásek.

Do vlažného (ohřejeme) mléka v hrníčku přidáme cukr a rozdrobíme droždí, zamícháme lžičkou. Lžičku vyndáme, aby měl pan kvásek, kam růst.

Počkáme cca 15 minut než nám kvásek vzejde (na povrchu budou bublinky).

Do mísy kuchyňského robotu nasypeme mouku. Přidáme změklé máslo, vajíčka, mléko s droždím a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto poznáme tak, že se nám nelepí na stěny mísy.

Těsto necháme přibližně hodinu kynout pod utěrkou (na teplém místě).

Tvaroh, cukr a vejce promícháme.

Rozinky zalijeme horkou vodou, přidáme rum a necháme cca 20 minut odstát (rozinky nám změknou). Rozinky nakonec zcedíme a zamícháme do náplně.

Pomoučíme si vál a těsto vyválíme do tvaru obdélníka. Jeho povrch potřeme po cele ploše naplní.

Obdélník srolujeme a pomocí ostrého nože (trpělivě!) krájíme na jednotlivé šneky.

Formu vyložíme pečícím papírem a naskládáme šneky vedle sebe na dno formy. Formu zakryjeme utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Potřeme šneky ze všech stran máslem.

Formu se šneky vložíme do trouby a pečeme do zlatova na 180 °C. Pečeme cca 45 minut.

Hotové šneky můžeme posypat moučkovým cukrem.

Další recepty