24.02.2020
Ingredience :
* 400 g bezlepkových špaget
* 3 PL olivového oleje
* 2 malé cukety
* 1 menší stroužek česneku
* 1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
* 100 g cherry rajčátek
* oregáno (1 čl sušeného nebo 1 větvička čerstvého)
* sůl a pepř
Na ozdobu : oregáno, parmezán
Postup :
Špagety uvaříme dle návodu. Propláchneme a necháme v cedníku okapat.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme na plátky nakrájený česnek a cuketu. Mícháme vařečkou do sklovata (pozor ! Česnek ani cuketa se nesmí připálit/zhnědnout, jinak budou zhořknou).
Zasypeme oregánem, přidáme plechovku s rajčaty, nakrájená celá cherry rajčátka a necháme pod pokličkou podusit.
Scezené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané čerstvým oregánem, nastrouhaným parmezánem a se sklenkou dobrého bílého vína.