13.02.2021
Srdíčka s jahodovým džemem
Ingredience :
Na ozdobu :
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.
Z mouky, tvarohu, másla a soli si ručně vytvoříme kompaktní hladké těsto. Těsto je hodně vlhké, lepivé, takže chce dávku trpělivosti Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo.
Těsto z lednice vyválíme na tenký plát a vykrojíme do něho srdíčka. Na jednu stranu lžičkou poklademe náplň a druhou stranou těsta přiklopíme. Důkladně spojíme, aby nám nevytekla náplň a kraje přitiskneme vidličkou.
Pirohy přesuneme na pečící papír, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme sesamem a dáme péct do zlatova (20-25min.)
Srdíčka konzumujeme teplé nebo za studena. Obojí je vynikající !
TIP : srdíčka poskládejte do krabičky od bonboniery a darujte je 🙂