13.02.2021

Srdíčka s jahodovým džemem

Srdíčka s jahodovým džemem

Ingredience :

  • 280 g bezlepkové mouky (natures promise) + na podsypání
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla pokojové teploty
  • špetka soli

Na ozdobu :

  • jahodový džem (nebo nutela, tvaroh, mák)
  • vajíčko na potření

 

 


Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.

Z mouky, tvarohu, másla a soli si ručně vytvoříme kompaktní hladké těsto. Těsto je hodně vlhké, lepivé, takže chce dávku trpělivosti 🙂 Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo.

Těsto z lednice vyválíme na tenký plát a vykrojíme do něho srdíčka. Na jednu stranu lžičkou poklademe náplň a druhou stranou těsta přiklopíme. Důkladně spojíme, aby nám nevytekla náplň a kraje přitiskneme vidličkou.

Pirohy přesuneme na pečící papír, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme sesamem a dáme péct do zlatova (20-25min.)

Srdíčka konzumujeme teplé nebo za studena. Obojí je vynikající !

TIP : srdíčka poskládejte do krabičky od bonboniery a darujte je 🙂

 

Další recepty