28.08.2019
Ingredience :
400 g rýžové mouky
150 g cukru nebo jiného sladidla
1 kostka másla
30 g kakaa
3 PL mléka
1 bezlepkový prášek do pečiva
1 žloutek
špetka skořice
Náplň :
800 g tvarohu
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 bezlepkový vanilkový puding
180 g moučkového cukru nebo můžeme dosladit jen medem
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Z ingrediencí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.
Jednu dáme do lednice a s druhou budeme pracovat.
Plech si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kakaem. Část těsta vložíme na dno plechu a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Poklademe náplní a meruňkami, které sme zbavili pecek a nakrájeli je na měsíčky.
Na připravenou buchtu nastrouháme těsto z lednice. Doporučuji strouhat na větší oka.
Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca 40 min.
TIP : namísto meruněk můžeme použít broskve.