20.07.2022
Ingredience na formu 26 cm :
Korpus :
160 g bezlepkových sušenek/bezlepkových ovesných vloček
70 g kvalitního másla
Náplň :
3 vejce
3 tvarohy
70 g sladidla (cukr nebo med)
1 PL citrónové šťávy
Ovoce dle chuti
Postup:
Sušenky/vločky rozdrtíme v robotu na jemný prášek (cca 10 g si necháme na vysypání formy). Přidáme máslo pokojové teploty a necháme oboje suroviny spojit ve vláčnou hmotu na korpus.
Kulatou formu vymažeme máslem, vysypeme 10g drobků ze sušenek/vloček (který jsme si odložili z přípravy korpusu) po celém obvodu.
Do středu formy nanesene lžíci hmotu z drobků a prsty nebo obrácenou stranou lžíce ji rozprostřeme po celé formě, včetně vyšších okrajů.
Na náplň si vyšleháme z bílků tuhý sníh.
Do mísy nebo mixéru výklopíme tvarohy, přidáme žloutky, citronovou šťávu a na závěr sladidlo dle chuti. Šleháme do hladka, aby se všechny ingredience propojily. Přidáme ovoce dle chuti a na závěr přidáme lžící postupně sníh (už nešelháme).
Hotovou náplň vlijeme na korpus, můžeme ještě ozdobit ovocem a dame péct cca na 45 minut při 170 stupních. Hotový cheesecake poznáme tak, že není ze shora spáleny a když s formou opatrně zatřeseme, naplň je tuhá.
Necháme vystydnout, přendáme na talíř a dáme do lednice odpočinout. Cheescake podáváme nakrájený na osminky a ozdobený ovocem.