17.06.2020

Svěží zeleninová pomazánka

Svěží zeleninová pomazánka

Ingredience :

100 g pomazánkového másla
100 g tvarohu
1 větší paprika kápie
1 mrkev
4 ředkvičky
Male stroužek česneku (nemusí být)
Citrónová štáva
Sůl

Na ozdobu : bezlepkové pečivo, ředkvičky/mrkev nebo bylinky

Postup :

Mrkev očistíme a nastrouháme ji do mísy na jemno. Stejně nastrouháme také ředkvičky.

V kuchyňském robotu rozmixujeme papriku a na male kousíčky, kterou přisypeme ke zbylé zelenině. Pokud bude v míse přebytečná voda ze zeleniny, tu musíme vylít, aby nebyla pomazánka řidká.

Do mísy vyklopíme pomazánkové máslo a tvaroh (pro lahodnější chut doporucuji pouze pomazankové máslo. Varianta s tvarohem je lehčí).

Promícháme, dochutíme solí a kapkou citrónu. Pokud chcete utlumit nasládlou chut’ pomazánky, doporoučuji prolisovat malý stroužek česneku.

Podáváme na bezlepkovém pečivu, zdobené salátem nebo nakrájenými ředkvičkami. Anebo můžeme namazat pomazánku mezi dva toastové chleby, jako sendvič.

Další recepty