18.03.2020
ingredience :
200 g bezlepkových penne
250 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 cibule
1 plechovka rajčat (400 g)
Svazek čerstvé petrželky
50 g sýru cheddar
1 PL mletého oregána
Olivový olej
Sůl a pepř
Postup :
Těstoviny uvaříme dle návodu a zcedíme.
V pánvi necháme rozehřát olivový olej.
Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na malé kostičky. Nasypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zpěnit (pozor ! Česnek ani cibule nesmí zčernat jinak zhořknou! )
Přidáme maso, které se nám zatáhne a pomocí vařečky jej od sebe oddělíme na co nejmenší kousky. Maso musíme osmažit ze všech stran (nesmí zůstat červené).
Maso zalijeme rajčaty z plechovky a přikryjeme pokličkou. Necháme 3-5 minut dusit na mírném ohni.
Dochutíme sušeným oregánem, solí a pepřem.
A teď velký krok na závěr, který omáčce dodá “tachos” chuť.
Do takto připravené omáčky přidáme nastrouhaný/nakrájený cheddar a rozmícháme tak, aby se nám roztavil.
Samozřejmě, že tento krok můžete vynechat nebo můžeme využít cheddar jen na posypání. Pokud ho ale vynechala úplně, ztratíte tu jedinečnou tachos chuť.
Do omáčky nasypeme čerstvě nasekanou petrželku (nešetřete ji) a promícháme s uvařenými těstovinami.
Hotové Tachos těstoviny můžeme ozdobit nastrouhaným cheddarem. Dobrou chuť 😊