19.06.2019

Těstovinové muffiny

Slané těstovinové muffiny

 

Ingredience :

2 PL Olivového oleje

300 ml bílého jogurtu řeckého typu

2 vejce

(Stroužek česneku)

5 cherry rajčátek

2 růžičky brokolice

150 g bezlepkových těstovin

100 g mozzarely

Sušené oregáno

Sůl a pepř

 

 

Postup :

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus (já použila bezlepková rýžová kolínka). Zcedíme a propláchneme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vymažeme olejem a vysypeme pohankovou krupicí nebo vyložíme papírovými košíčky. Já zvolila košíčky, které jsem zlehka vymazala olivovým olejem.

V míse prošleháme olej, jogurt, vejce a směs osolíme a opepříme (můžeme také přidat prolisovaný stroužek česneku).

Přidáme rajčata na kostičky, a uvařenou ( na skus) brokolici na menší růžičky. Přišypeme těstoviny a důkladně vše promícháme.

Promíchanou a dochucenou směs  rozdělíme do formiček. Povrch posypeme nastrouhanou mozzarellou a posypeme susenym oregánem.

Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Slané muffiny můžeme podávat teplé nebo za studena.

 

Další recepty