19.06.2019
Slané těstovinové muffiny
Ingredience :
2 PL Olivového oleje
300 ml bílého jogurtu řeckého typu
2 vejce
(Stroužek česneku)
5 cherry rajčátek
2 růžičky brokolice
150 g bezlepkových těstovin
100 g mozzarely
Sušené oregáno
Sůl a pepř
Postup :
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus (já použila bezlepková rýžová kolínka). Zcedíme a propláchneme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vymažeme olejem a vysypeme pohankovou krupicí nebo vyložíme papírovými košíčky. Já zvolila košíčky, které jsem zlehka vymazala olivovým olejem.
V míse prošleháme olej, jogurt, vejce a směs osolíme a opepříme (můžeme také přidat prolisovaný stroužek česneku).
Přidáme rajčata na kostičky, a uvařenou ( na skus) brokolici na menší růžičky. Přišypeme těstoviny a důkladně vše promícháme.
Promíchanou a dochucenou směs rozdělíme do formiček. Povrch posypeme nastrouhanou mozzarellou a posypeme susenym oregánem.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Slané muffiny můžeme podávat teplé nebo za studena.