17.07.2019

Těstoviny s cuketovou omáčkou a panccetou

Těstoviny s cuketovou omáčkou a panccetou

Ingredience :

150 g bezlepkových těstovin

120 g panccety (slaniny)

150 g strouhané cukety se slupkou

1 PL másla

4 PL strouhaného parmazánu na posypání

 

1 balení smetany na vaření/sójové smetany

1 PL extra panenského olivového oleje

2 PL strouhaného parmezánu na zahuštění/dochucení omáčky

Sůl a pepř

Sušené oregáno

 

 

 

Postup :

Těstoviny uvařte dle návodu. Uvařte je “al dente”, propláchněte a nechte okapat.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme panccetu, kterou jsme si nakrájeli na drobné kostičky. Mírně osmahneme a přidáme na drobno nastrouhanou cuketu (i se slupkou) a promícháme, aby se nám chutě propojili a cuketa změkla.

Do pánve nalijeme smetanu a povaříme na mírném ohni. Zahustíme/dochutíme strouhaným parmezánem a odstavíme.

Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Uvařené těstoviny můžeme přidat do pánve a promíchat společně s omáčkou, nebo můžeme omáčku servírovat až na připravené těstoviny na talířích.

Hotové těstoviny zdobíme sušeným oregánem a posypeme strouhaným parmezánem.

 

Další recepty