17.07.2019
Těstoviny s cuketovou omáčkou a panccetou
Ingredience :
150 g bezlepkových těstovin
120 g panccety (slaniny)
150 g strouhané cukety se slupkou
1 PL másla
4 PL strouhaného parmazánu na posypání
1 balení smetany na vaření/sójové smetany
1 PL extra panenského olivového oleje
2 PL strouhaného parmezánu na zahuštění/dochucení omáčky
Sůl a pepř
Sušené oregáno
Postup :
Těstoviny uvařte dle návodu. Uvařte je “al dente”, propláchněte a nechte okapat.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme panccetu, kterou jsme si nakrájeli na drobné kostičky. Mírně osmahneme a přidáme na drobno nastrouhanou cuketu (i se slupkou) a promícháme, aby se nám chutě propojili a cuketa změkla.
Do pánve nalijeme smetanu a povaříme na mírném ohni. Zahustíme/dochutíme strouhaným parmezánem a odstavíme.
Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Uvařené těstoviny můžeme přidat do pánve a promíchat společně s omáčkou, nebo můžeme omáčku servírovat až na připravené těstoviny na talířích.
Hotové těstoviny zdobíme sušeným oregánem a posypeme strouhaným parmezánem.