27.01.2019

Těstoviny se smetanovou omáčkou

Bezlepkové teštoviny se smetanovou omáčkou, s krůtím masem a s brokolicí

Ingredience :

400 g bezlepkových fusilli
1 středně velká brokolice
2 PL olivového oleje
250 g krůtího masa
2-3 sójové smetany
Stroužek česneku
1 malá cibule
Sůl a pepř
1/4 hrnku parmezánu

 

Postup :

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Po uvaření zcedíme a necháme okapat.

Brokolici uvaříme v mírně osolené vodě/nebo nad parou do poloměkka (nesmí ztratit barvu a na chuť musí být stále mírně křupavá) a necháme okapat.

Na pánvi (nejlépe wok) necháme rozehřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět (cibule ani česnek nesmí zhnědnout, jinak budou nahořklé). Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso a na mírném ohni necháme opéct ze všech stran.

Jakmile bude maso opečené, zalijeme jej smetanou a necháme ve smetaně chvíli povařit. Přidáme parmezán a omáčku tím zahustíme ( pro osoby s alergii na laktózu nepřidávat parmezán, omáčka bude hustější i bez).

Omáčku s masem promícháme s těstovinami a brokolicí, a dle potřeby ještě dochutíme. Těstoviny podáváme teplé, zdobené bylinkami a parmezánem.

Další recepty