27.01.2019
Ingredience :
400 g bezlepkových fusilli
1 středně velká brokolice
2 PL olivového oleje
250 g krůtího masa
2-3 sójové smetany
Stroužek česneku
1 malá cibule
Sůl a pepř
1/4 hrnku parmezánu
Postup :
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Po uvaření zcedíme a necháme okapat.
Brokolici uvaříme v mírně osolené vodě/nebo nad parou do poloměkka (nesmí ztratit barvu a na chuť musí být stále mírně křupavá) a necháme okapat.
Na pánvi (nejlépe wok) necháme rozehřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět (cibule ani česnek nesmí zhnědnout, jinak budou nahořklé). Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso a na mírném ohni necháme opéct ze všech stran.
Jakmile bude maso opečené, zalijeme jej smetanou a necháme ve smetaně chvíli povařit. Přidáme parmezán a omáčku tím zahustíme ( pro osoby s alergii na laktózu nepřidávat parmezán, omáčka bude hustější i bez).
Omáčku s masem promícháme s těstovinami a brokolicí, a dle potřeby ještě dochutíme. Těstoviny podáváme teplé, zdobené bylinkami a parmezánem.