16.10.2021
Ingredience :
* 500 g tuňáka v plechovce
* 4 vejce
* 1 malá červená cibule/šalotka
* 2 stonky řapíkatého celeru
* 1 větší růžička brokolice
* 1/3 hrnku strouhaného parmezánu
* sůl dle potřeby
* bylinky dle chuti (petrželka, koriandr)
* Olivový olej
Postup :
Tuňáka zcedíme a dáme do hluboké mísy.
Rozklepneme celá vejce a přidáme cibulku nakrájenou na drobno.
Brokolici rozdrobíme na malinké kousky a celer nakrájíme na mâle kostičky. Vše přidáme do mísy s tuňákem.
Promícháme lžící a na závěr dochutíme na drobno nasekanými bylinkami a parmezánem. Opět promícháme, aby se nám všechny ingredinece spojily.
Na pánvi si rozehřejeme olej. V rukách tvoříme karbanátky a pokládáme je na rozheřátý olej. Smažíme z obou stran do zlatova na mírnějším ohni. Brokolice a celer nám maličko změknot a karbanátky se nám celé prosmaží.
Podáváme se salátem, bramborovu kaší nebo s jogurtovým dresingem.