16.10.2021

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Ingredience :

* 500 g tuňáka v plechovce

* 4 vejce

* 1 malá červená cibule/šalotka

* 2 stonky řapíkatého celeru

* 1 větší růžička brokolice

* 1/3 hrnku strouhaného parmezánu

* sůl dle potřeby

* bylinky dle chuti (petrželka, koriandr)

* Olivový olej

Postup :

Tuňáka zcedíme a dáme do hluboké mísy.

Rozklepneme celá vejce a přidáme cibulku nakrájenou na drobno.
Brokolici rozdrobíme na malinké kousky a celer nakrájíme na mâle kostičky. Vše přidáme do mísy s tuňákem.

Promícháme lžící a na závěr dochutíme na drobno nasekanými bylinkami a parmezánem. Opět promícháme, aby se nám všechny ingredinece spojily.

Na pánvi si rozehřejeme olej. V rukách tvoříme karbanátky a pokládáme je na rozheřátý olej. Smažíme z obou stran do zlatova na mírnějším ohni. Brokolice a celer nám maličko změknot a karbanátky se nám celé prosmaží.

Podáváme se salátem, bramborovu kaší nebo s jogurtovým dresingem.

 

Další recepty