10.06.2022
Ingredience :
350 g cottage
180 g tuňáka v oleji
1 mrkev
1 menší cuketa
1 vejce
100 g bezlepkových ovesných vloček
Koření dle chuti (já použila rozmarýn)
Sůl a pepř
Dresing : 250 ml bílého yogurtu holandského typu, 1 čl olivového oleje, 1 PL citrónové št’ávy, sůl a pepř, kopr nebo jiná bylinka nasekaná na drobno
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Tuňáka zcedíme a dáme do hluboké míst. Přidáme vajíčko, vločky na drobno nastrouhanou mrkev a cuketu. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice na cca hodinu, aby nám směs vychladla a lépe se nám tvořili karbenátky. Pokud máte těsto řídké a nejdou vám tvořit karbenátky, přidejte ovesné vločky.
Jakmile je směs vychlazená, tvoříme v dlaních karbenátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Trošku pokapeme olivovým olejem a dáme péct do zlatova. Jakmile je jedna strana nazlátlá, otočíme a pečeme do zlatova i druhou stranu. Karbenátky z trouby jsou na povrchu křupavé a uvnitř propečené. Krásně drží tvar.
Podáváme s jogurtovým dresingem, který jsme si připravili smícháním všech ingrediencí.
TIP : karbenátky můžete také smažit na pánvi na oleji nebo ve frit’áku