11.05.2020
Ingredience :
* 1/2 hrnku quinoi
* 1 vejce
* 1 plechovka tuňáka
* malá červená cibule
* 1 hrnek špenátových listů
* špetka soli a pepře
Dip : 1 avokado, sůl a pepř, 1 čl olivového oleje, stroužek česneku
Postup :
Quinou uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
Tuňáka zcedíme a vyklopíme do mísy. Přidáme quinou, cibuli nasekanou na malé kostičky a špenát natrhaný (nebo nasekaný) na malé kousky. Na závěr vyklepneme vajíčko, dochutíme soli a pepřem a důkladně promícháme vařečkou.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Rukama tvoříme stejně velké karbanátky a vložíme je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme do zlatova cca 30 minut.
Tip :
Karbanátky podáváme s čerstvým salátem nebo s bramborovou kaši.
Výborné jsou s čerstvým jogurtovým nebo avokádovým dipem, či tatarskou omáčkou.