11.05.2020

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky se špenátem a quinoou

 

 

Ingredience :

* 1/2 hrnku quinoi

* 1 vejce

* 1 plechovka tuňáka

* malá červená cibule

* 1 hrnek špenátových listů

* špetka soli a pepře

Dip : 1 avokado, sůl a pepř, 1 čl olivového oleje, stroužek česneku

 

Postup :

Quinou uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.

Tuňáka zcedíme a vyklopíme do mísy. Přidáme quinou, cibuli nasekanou na malé kostičky a špenát natrhaný (nebo nasekaný) na malé kousky. Na závěr vyklepneme vajíčko, dochutíme soli a pepřem a důkladně promícháme vařečkou.

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Rukama tvoříme stejně velké karbanátky a  vložíme je na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme do zlatova cca 30 minut.

 

Tip :

Karbanátky podáváme s čerstvým salátem nebo s bramborovou kaši.

Výborné jsou s čerstvým jogurtovým nebo avokádovým dipem, či tatarskou omáčkou.

 

Další recepty