02.08.2018
250 g tučného tvarohu
1 vejce
15 PL bezlepkové mouky
1 PL másla pokojové teploty
5 PL mléka pokojové teploty
Špetka soli
Blumy, nebo jiné sezónní ovoce
Na ozdobu : hrudkový tvaroh, kokosový moučkový cukr, meduňka
Do mísy nasypeme mouku, vyklepneme tvaroh, přidáme vajíčko a důkladně promícháme.
Přidáme změklé máslo, mléko a špetku soli. Rukou vypracujeme hladké tvarohové těsto, ze kterého si vypracujeme bochánek, který necháme cca hodinu odstát v lednici.
Po hodině vyjmeme polovinu těsta, tu rozválíme na tenký plát a zbytek těsta necháme odpočívat v lednici do jeho zapracování.
Na tenký plát těsta si pokládáme blumy (já dala nevypeckované), jídelním nožem vytvoříme okolo nich čtverce a z nich v pomoučených dlaních tvoříme knedlíky.
(Bezlepkovo-tvarohové těsto je hodně lepivé a vláčné, proto je potřeba si dost dosypávat mouku, aby se vám nezalepily ruce 🙂
Hotové knedlíčky vhodíme do (špětkou osolené) vroucí vody a jakmile vyplavou na povrch, poznáme že jsou hotové.
Knedlíky podáváme s hrudkovým tvarohem, moučkovým cukrem, máslem a ozdobené meduňkou.