26.12.2018

Vánočka

Bezlepková vánočka s hrozinkami

Ingredience :

500 g bezlepkové mouky
250 g tučného tvarohu
2 vejce
150 g másla
120 g moučkového cukru
1 bezlepkový prášek do pečiva
Hrozinky
citrońová kúra
Na ozdobu : loupané mandle, vejce na potření

 

Postup :

Hrozinky smícháme s tvarohem, vejci a změklám máslem. Přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva a dochutíme citrónovou kúrou. Vypracujeme v hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 2 části a každou z nich na 4 díly. Ty vyválíme na pomoučeném plechu v prameny a upleteme vánočku.

Po upletení potřeme vejcem, posypeme mandlemi a dáme péct do předehřáte trouby (180 stupňů) na 40 minut.

 

Další recepty