12.12.2022
Ingredience na cca 12 sobíků (záleží na velikosti) :
• 70 g strouhaného kokosu
• 100 g tvarohu (vanička nebo alobal)
• 1 čl kakaa (vrchovatá)
• 1 PL cukr moučka (případně doslad’te dle chuti)
Na ozdobu : kvalitní čokoláda, červené lentilky, preclíky
Postup :
Všechny ingredience na těsto vypracujeme rukama na jednolité těsto. Dáme na cca hodinu do lednice, aby nám těsto ztuhlo a lépe se s ním pracovalo.
Těsto vyjmeme z lednice a pomocí rukou uždibujeme stejně velké kousky těsta. V dlaních tvoříme kuličky o stejné velikosti.
Ty následně “namáčíme” v čokoládě, kterou jsme si roztopili ve vodní lázni a pokládáme na rovný talíř. Než nám ztuhne čokoláda, zdobíme rozpůlenými preclíky, které nám udělají tvar rohů (nebojme se je zatlačit do těsta, aby držely) a uděláme čumák z lentilek. Chvilku podržíme, aby se nám lentilka do čokolády “vpila” a držela.
Protože jsou sobíci z tvarohu, doporučuji skladovat max.týden.
Skladujte v chladu.