19.12.2018

Včelí úlky

Bezlepkové včelí úlky

Těsto :
160 g bezlepkových piškotů
160 g cukr moučka
160 g másla
3 PL kakaa
3 čl rumu

Krém :
200 g másla
Cukr moučka
Žloutek (lze i bez)
rum

 

Postup :

Piškoty rozdrtíme v sáčku/nebo v mixéru na jemný prášek.
Přidáme cukr, změklé máslo, kakao a rum. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice cca na 3 hodiny ztuhnout.

Mezitím uděláme náplň. Utřeme žloutek, přidáme změklé máslo, moučkový cukr dle chuti a rum.

Formičky na úlky jemně vymažeme máslem, vysypeme pohankovou krupicí a naplníme těstem tak, abychom na závěr ve středu udělali prstem důlek pro krém. Krém plníme plničkou nebo koncem lžičky. Zaklopíme piškotkem a úlek vyklepneme.

Včelí úlky necháme bez polevy, nebo doporučuji polít kvalitní bezlepkovou čokoládou a posypat kokosem. Necháme ztuhnout.

 

Další recepty