14.03.2021
Ingredience :
* 2 PL kokosového oleje
* 200 g přírodního tofu
* 3 PL červené kari pasty
* 1/2 menšího květáku
* 200 ml kokosového mléka
* 100 g cukrového hrášku (nemusí být)
* 1 plechovka vařené cizrny
* mleté chilli dle chuti
* sůl
Postup :
Na hluboké pánvi nebo v hrnci necháme rozpálit olej. Osmahneme na něm tofu nakrájené na kostičky, tak aby bylo mírně zlatavé.
Přidáme červené kari,cizrnu a promícháme. Květák rozdělíme na menší růžičky, přidáme do hrnce/pánve a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme pod pokličkou povařit, dokud nebude květák měkký.
Na závěr přidáme hráškový cukr (není nutný) a necháme mírně povařit. Nevařte ho dlouho, protože zhnědne a ztratí svoji chut’.
Kari dochutíme mletým chilli a solo.
Podáváme s jasmínovou rýží.