09.04.2022

Velikonoční quiche

Ingredience na těsto : 

* 250 g Schar univerzal mouky 

* 125 g másla 

* 1 vejce 

* 25 ml vody

* sůl 

Ingredience na náplň: 

* 250 ml smetany (33%) 

* 125 ml mléka 

* 3 vejce

* sůl a pepř 

* 150 g listů medvědího česneku (nebo špenátu,pórku)

Na ozdobu : 

* 5 vajec 

Postup :

5 ks vajec uvaříme ve vodě a necháme vystydnout. Oloupeme. 

Z mouky, másla, vejce, vody a špetky soli si připravíme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu. 

Poté těsto vyválíme a vložíme do formy tak, aby mělo vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou. Pečeme cca 10–15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. 

Korpus necháme vychladnout.

Do hlubší nádoby dáme smetanu, mléko, vejce a medvědí česnek (listy špenátu) a promixujeme. Dochutíme soli a pepřem. 

Na vychladnutý korpus vylijeme tekutou směs ze smetany. Poklademe půlkami vajec, která trošku zamáčkneme do těsta a vložíme do předehřáté trouby. 

Pečeme dalších cca 25 minut. 

Hotový quiche podáváme teplý nebo ho necháme vychladnout. Nakrájíme na osminky a můžeme ozdobit čerstvě nasekanými bylinkami. 

Další recepty