28.01.2022

Vícezrnný bezlepkový chléb

Suché ingredience na těsto :

  • 1 ¼ hrnku bezlepkové uni mouky (Natures Promise)
  • ¾ hrnku pohankové hladké mouky
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku lněných semínek/chia semínek
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1/2 čl jedlé sody
  • 1 čl soli

Mokré ingredience na těsto :

  • 1 ¼ šálku podmáslí (310 ml) pokojové teploty
  • 1 vejce
  • ¼ šálku oleje (60 ml)
  • ¼ šálku medu (80 g)

Postup :

Předehřejte si troubu na 175ºC) s horním a spodním ohřevem.
Formu na chléb si vyložíme pečícím papírem .

Do mísy dáme všechny suché ingredience, dobře promícháme lžící a dáme stranou. V další míse smícháme všechny mokré ingredience a ručním šlehačem vše prošleháme. Nalijeme do mísy se suchými přísadami.

Lžící vše promícháme, aby se nám všechny ingredience propojili. Ochutnejte a dle chuti případně dosolte.

Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme. Navrch rovnoměrně posypeme semínky

Pečeme cca 45 minut, nebo dokud nebude povrch dozlatova a špejle zapíchnutá doprostřed těsta bude čistá.

Po upečení vyjmeme z formy a před krájením necháme zcela vychladnout na mřížce.

Uchovávejte nejlépe v látkovém pytlíčku na pečivo. Spotřebujte nejlépe do 3 dnů.

Další recepty