25.09.2022

Vláčná buchta s dýňovým pyré

Ingredience na těsto

  • 500 g bezlepkové mouky ( Schar Mix Universal)
  • 300 g cukr krystal
  • 400 ml oleje
  • 7 vajec pokojové teploty
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva
  • Špetka skořice

Ingredience na dýňovou polevu

  • 200 g dýňového pyré pokojové teploty
  • 2 vejce
  • 50 g cukr krupice

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme kokosem, nebo pohankovou krupicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do hladké krémové pěny.
Následně přidáme olej a necháme šleháním všechny ingredience spojit.

Do jiné mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva,skořici a pomocí lžíce promícháme. Poté přidáváme po lžicích do vyšlehané hmoty v mixéru.

Mezitím si připravíme “polevu” z dýňového pyré.
Všechny ingredience smícháme v jedné misce . Dle chuti můžeme dosladit.

Hotové těsto vlijeme na plech a pomocí lžíce na něj naneseme dýňovou směs. Doporučuji dělat “cik cak”, aby to nebyla jednolitá dýňová vrstva, ale aby tam byly mezery pro to, aby těsto mohlo hezky naběhnout. Doporučuji vzít polévkovou lžící a trošku dýňovou vrstvu promíchat do té piškotové.

Dáme péct na cca 35-40 minut. 
Nejdříve po 20 min pečení můžete vyzkoušet špejlí, jestli se buchta hezky peče a začíná být hotová.

Buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé dílky a zdobíme moučkovým cukrem. Doporučuji podávat s domácí šlehačkou.

Další recepty