30.08.2022

Vláčná buchta s jogurtem a špendlíky

Ingredience na těsto

  • 250 g bezlepkové mouky ( Schar Mix Universal)
  • 200 g cukr krystal
  • 200 ml oleje
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva
  • Špendlíky nebo jiné ovoce

Ingredience na jogurtovou náplň

  • 200 g jogurtu holandského typu
  • 1 vejce
  • 50 g cukr krupice

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme kokosem, nebo pohankovou krupicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do hladké krémové pěny.
Následně přidáme olej a necháme šleháním všechny ingredience spojit.

Do jiné mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a pomocí lžíce promícháme. Poté přidáváme po lžicích do vyšlehané hmoty v mixéru.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň.
Všechny ingredience na tvarohovou náplň smícháme v jedné misce . Dle chuti můžeme dosladit.

Hotové těsto vlijeme na plech a pomocí lžíce na něj naneseme jogurtovou náplň. Doporučuji dělat “cik cak”, aby to nebyla jednotlitá jogurtová vrstva, ale byly tam mezery pro to, aby těsto mohlo hezky naběhnout.

Ozdobíme vypeckovanými špendlíky a dáme péct na cca 35-40 minut. Horní vrstva bude rychleji hnědnout, nelekněte se, je to jen jogurtová část, která se peče.
Nejdříve po 20 min pečení můžete vyzkoušet špejlí, jestli se buchta hezky peče a začíná být hotová.

Další recepty