10.08.2022

Vláčná kakaová buchta s nektarinkami

Ingredience :

100 g másla
100 g kvalitní čokolády
60 g cukr krystal
3 vejce
100 g bezlepkové mouky (v receptu použita rýžová mouka, ale můžete také Schar Mix Universal nebo Nature’s promise)
1/2 bzl. kypřícího prášku do pečiva (v receptu použitý bzl. kypřící prášek do perníku)
250 g ovoce (v receptu jsou použity nektarinky, ale doporučuji také broskve, meruňky, jahody, rybíz)

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Menší formu (12×18 cm) vymažeme máslem/olejem a vysypeme až po okraje kakaem.

Máslo rozpustíme ve vodní lázní a přidáme čokoládu. Promícháme, abychom měli jednolitou čokoládovou hmotu.

Odstavíme z plotny, přimícháme vejce a důkladně promícháme.

V hlubší míse si smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva/perníku.
Následně přidáme čokoládovou směs a důkladně obojí promícháme.

Těsto vlijeme do formy, ozdobíme kousky ovoce a dáme péct na 18-20 minut. Necháme vychladnout a zdobíme čerstvými lístky meduňky.

Další recepty