27.11.2020
Ingredience :
Na ozdobu :
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.
Z mouky, tvarohu, másla a soli si ručně vytvoříme kompaktní hladké těsto. Těsto je hodně vlhké, lepivé, takže chce dávku trpělivosti 🙂 Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo.
Mezitím si uvaříme špenát, do kterého prolisujeme špenát a dochutíme ho soli a pepřem. Po uvaření špenát zbavíme veškeré vody a necháme ho vychladnout.
Těsto z lednice vyválíme na tenký plát a vykrojíme v něm kolečka. Na jednu stranu lžičkou poklademe špenát a druhou stranou těsta přiklopíme. Důkladně spojíme, aby nám nevytekla náplň.
Pirohy přesuneme na pečící papír, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme sesamem a dáme péct do zlatova (20-25min.)
Pirohy jíme teplé nebo za studena. Obojí je vynikající !