05.10.2021

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa s mletým masem

 

Ingredience :

* 1 PL olivového oleje

* 1 malá červená cibule

* 1 stroužek česneku

* 400 g mletého hovězího masa

* 400 g černých fazolí z plechovky

* 400 g rajčat z plechovky

* 250 ml vody nebo vývaru

* sůl a pepř

* koriandr/petrželka

* cuketa (žlutá/zelená)

* parmezán

 

Postup :

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Na mírném ohni na něm necháme zesklovatět cibulku a česnek nakrájený na tenké plátky.

Přidáme mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Osmažíme ho ze všech stran, aby se rozdělilo a nebyly z masa velké hrudky. Pozor – maso musí být usmažené, ne dušené !

Do hrnce nasypeme fazole, které jsme si předem zcedili (bez nálevu) a plechovku s rajčaty (s nálevem).

Dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem/petrželkou.
Stáhneme na nejnižší plamen, přiklopíme pokličkou a necháme cca 15 minut podusit. Občas vařečkou zamícháme a zkontrolujeme, aby se nám nic nepřipalovalo.

Hotové maso s omáčkou odstavíme z plotny.

Zapekací formu si vymažeme olejem. Cuketu omyjeme a nakrájíme/oškrábeme škrabkou na tenké plátky. Ty pokladame v jedné vrstvě a na ně naneseme naběračkou maso s omáčkou. Opakujeme prokládání, dokud nebude forma plná. Vrchní část posypeme strouhaným parmezánem.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a dáme péct na cca 50 minut.

 

Další recepty