24.02.2023

Zapečené gnocchi s trhaným kuřecím masem a s brokolicí

Ingredience :
 
•   500 g bezlepkových bramborových gnocchi
•   2 PL olivového oleje

•   650 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
•   1 PL mleté papriky

•   1 cibule

•   1 stroužek česneku
•   250 ml kuřecího vývaru
•   150 g kvalitního bílého jogurtu řeckého typu
•   1 nastrouhaná mozzarella

•   sůl a pepř

Na ozdobu :
 
•   strouhaný parmezán

Postup :


Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit gnocchi. Hotové gnocchi poznáme tak, že vyplavou na povrh vroucí vody. Zcedíme.


Následně si připravíme trhané kuřecí maso.

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přihodíme česnek na plátky, zasypeme lžící sladké papriky a přidáme očištěné maso vcelku. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme cca hodinu dokud není maso úplně měkké.

V dalším hrnci uvaříme brokolici tak, aby byla hotová na skus (nesmí se rozvařit, ale musí stále držet barvu a tvar). Zcedíme.

Maso poté vyjmeme, natrháme rukama/vidličkou na tenká vlákna a vložíme ho zpět do zbylé omáčky z vývaru. Přidáme jogurt, odstavíme z plotny a důkladně promícháme – nevaříme, aby se nám jogurt nezdrcnul.

Do omáčky přidáme zceděné gnocchi, nastrouhanou mozzarellu a brokolicí na menší kousky. Vše promícháme, dochutíme solí/pepřem a dáme do zapékací mísy.

Posypeme strouhaným parmezánem (nebo mozzarelou) a dáme péct (na 180 stupňů), dokud nebude horní vrstva sýru zlatavá/křupavá.

TIP: pokrm lze připravit i bez brokolice, nebo lze nahradit brokolici třeba špenátem, sušenými rajčaty.

Další recepty