24.02.2023
Ingredience :
• 500 g bezlepkových bramborových gnocchi
• 2 PL olivového oleje
• 650 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
• 1 PL mleté papriky
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 250 ml kuřecího vývaru
• 150 g kvalitního bílého jogurtu řeckého typu
• 1 nastrouhaná mozzarella
• sůl a pepř
Na ozdobu :
• strouhaný parmezán
Postup :
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit gnocchi. Hotové gnocchi poznáme tak, že vyplavou na povrh vroucí vody. Zcedíme.
Následně si připravíme trhané kuřecí maso.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přihodíme česnek na plátky, zasypeme lžící sladké papriky a přidáme očištěné maso vcelku. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme cca hodinu dokud není maso úplně měkké.
V dalším hrnci uvaříme brokolici tak, aby byla hotová na skus (nesmí se rozvařit, ale musí stále držet barvu a tvar). Zcedíme.
Maso poté vyjmeme, natrháme rukama/vidličkou na tenká vlákna a vložíme ho zpět do zbylé omáčky z vývaru. Přidáme jogurt, odstavíme z plotny a důkladně promícháme – nevaříme, aby se nám jogurt nezdrcnul.
Do omáčky přidáme zceděné gnocchi, nastrouhanou mozzarellu a brokolicí na menší kousky. Vše promícháme, dochutíme solí/pepřem a dáme do zapékací mísy.
Posypeme strouhaným parmezánem (nebo mozzarelou) a dáme péct (na 180 stupňů), dokud nebude horní vrstva sýru zlatavá/křupavá.
TIP: pokrm lze připravit i bez brokolice, nebo lze nahradit brokolici třeba špenátem, sušenými rajčaty.