11.10.2019

Zapečené papriky s mletým krůtím masem, quinoou a mozzarellou

Zapečené papriky s mletým krůtím masem, quinoou a mozzarellou

 

Ingredience na 6 paprik

  • 1 PL olivového oleje oil
  • 300 g mletého krůtího masa
  • 1 malá červená cibule
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 6 cherry rajčat
  • 1 malá cuketa (nemusí být)
  • 1/4 hrnku tmavých fazolí
  • 1/2 hrnku mražené kukuřice
  • 1/2 hrnku vařené quinoi
  • 1 čl citronové šťávy
  • koriandr nebo petrželka
  • Mozzarella

 

 


Postup :

Uvaříme quinou dle návodu a necháme vychladnout.

Do mísy dáme mleté maso, vajíčko a olivový olej. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno nasekanou červenou cibulku a promícháme.

Rajčátka a cuketu omyjeme, nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do směsi i s vychladnutou quinoou. Důkladně promícháme.

Fazole zcedíme, kukuřici necháme rozmrazit. Oblíbenou bylinku (petrželku nebo koriandr) nasekáme na drobno ve velkém množství. Tyto ingredience přidáme do masové směsi a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme citronovou šťávou.

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Vyložíme jimi plech, plníme vrchovatě směsí a posypeme nastrouhanou mozzarellou.

Pečeme do zlatova, cca 20 minut při 200 stupních. Podáváme teplé, zdobené čerstvou bylinkou.

 

 

Další recepty