11.10.2019
Zapečené papriky s mletým krůtím masem, quinoou a mozzarellou
Ingredience na 6 paprik
Postup :
Uvaříme quinou dle návodu a necháme vychladnout.
Do mísy dáme mleté maso, vajíčko a olivový olej. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno nasekanou červenou cibulku a promícháme.
Rajčátka a cuketu omyjeme, nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do směsi i s vychladnutou quinoou. Důkladně promícháme.
Fazole zcedíme, kukuřici necháme rozmrazit. Oblíbenou bylinku (petrželku nebo koriandr) nasekáme na drobno ve velkém množství. Tyto ingredience přidáme do masové směsi a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme citronovou šťávou.
Plech si vyložíme pečícím papírem.
Papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Vyložíme jimi plech, plníme vrchovatě směsí a posypeme nastrouhanou mozzarellou.
Pečeme do zlatova, cca 20 minut při 200 stupních. Podáváme teplé, zdobené čerstvou bylinkou.