14.12.2022
Ingredience na těsto (15 kuliček – záleží na velikosti) :
• 100 g mletých ořechů (já volila lískové, ale mouhou být i vlašské)
• 50 g vypeckovaných datlí
• 85 g tvarohu (vanička nebo alobal)
• 2 PL medu
• 30 g mletých bezlepkových ovesných vloček
• 1 čl kakaa
• špetka skořice
Ingredience na náplň :
• 30 g strouhaného kokosu
• 100 g tvarohu (vanička nebo alobal)
• 10 g medu
Na ozdobu : celé lískové ořechy a mleté ořechy (vlašské, mandle nebo lískové)
Postup :
Všechny ingredience na těsto a náplň (obojí zvlášt) vypracujeme rukama na jednolité těsto. Dáme na cca hodinu do lednice, aby nám těsta ztuhla a lépe se s ními pracovalo.
Těsto na náplň vyjmeme z lednice a pomocí rukou uždibujeme stejně velké kousky těsta. V dlaních tvoříme menší kuličky, do kterých zabalíme lískový oříšek.
Vyjmeme tmavé těsto, ze kterého si uždibneme kousek těsta a světlou kuličku do něho zabalíme. V dlaních ještě poválíme, abychom měli kuličku opravdu kulatou.
Z celého těsta ytvoříme kuličky o stejné velikosti, které následně obalíme mletými ořechy.
Protože jsou kuličky z tvarohu, doporučuji skladovat max.týden.
Skladujte v chladu.