03.01.2018
Ingredience :
1 hlávka menšího bílého zelí
1/3 hlávky červeného zelí
3 mrkve
2 jablka
3/4 šálku vlašských ořechů
3/4 šálku sušených brusinek
Dresing :
2x bílý jogurt @naturespromise.cz
1 PL javorového sirupu @naturespromise.cz
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup :
Oba dva druhy zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky. U zeleného zelí se nemusíme bát použít i zelené horní listy, které dodají salátu krásnou zdravou barvu.
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do mísy se zelím. Jablko omyjeme, necháme se slupkou a nakrájíme na tenké měsíčky. Přidáme do mísy společně s brusinkami a ořechy, které můžeme nakrájet na menší kousky.
V misce smícháme jogurt a javorový sirup. Tuto zálivku nalijeme do salátu, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Salát necháme (nejlépe do druhého dne) odstát v lednici a můžeme podávat bud k masu nebo jen s bezlepkovým pečivem