11.03.2018
Na blogu “přistál” nový článek s recenzí na domácí pekárnu Panasonic http://www.celiaxmoni.cz/recenze-domaci-pekarny-panasonic/
Kromě bezlepkového chleba, který jsem zkoušela v pekárně péct jsem chtěla vyzkoušet i další funkce, které pekárna umožňuje. Vyzkoušela jsem upéct domácí bezlepkovou pizzu.
V návodu (v anglické části) jsem našla recept na pizzu a rozhodla jsem se ji vyzkoušet v bezlepkovém podání.
Na přípravu bezlepkového těsta na pizzu v Panasonic pekárně budete potřebovat :
Nikde jsem nenašla, jak postupovat dál, ale protože mám nějakou zkušenost s pečením, postupovala jsem následovně :
Protože miluju pizzu na smetanovém základu, připravila jsem si šunkovo-sýrovou pizzu se smetanovým základem.
Na náplň jsem použila tyto ingredience :
Mozzarellu nastrouháme na struhadle na drobno, přidáme smetanu a sůl. Důkladně promícháme a vlijeme na předem připravené těsto (v dortové formě) na pizzu. Ozdobíme šunkou, salámem a posypeme sýrem.
Pizzu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 15-20 minut dozlatova.
Nakrájíme na osminky
A můžeme dozdobit čerstvými bylinkami. Já ozdobila rukolou.
A vychutnáme si pizzu do posledního trojúhelníčku 🙂