08.12.2018

Linecké cukroví

Bezlepkové linecké cukroví

 

Ingredience :

250 g hladké bezlepkové mouky
125 g kvalitního másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
kůra z 1 citrónu

Na ozdobu : rybízový džem, moučkový cukr

 

Postup :


Mouku a prosátý cukr vysypeme na vál. Utvoříme důlek a do něho vyklepeme jedno vajíčko, máslo na plátky a citrónovou kůru.
Oběma rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Těsto vyjmeme, rozválíme na pomoučeném válu v jeden plát a vykrajujeme vykrajovátky libovolné tvary.
Cukroví přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut při 160 °C. Linecké nesmí být zlatavé ani s připálenými okraji. Mělo by mít krásnou konzistentní barvu po celé jeho upečené ploše.

Po tom, co nám linecké vystydne, namažeme jednu stranu domácím rybízovým džemem a spojíme s druhou částí. Hotové spojené linecké posypeme prosátým moučkovým cukrem.

 

Další články

14.01.2022 Jemný celerový krém

Ingredience : 1 čl olivového oleje  1 balení/1 ks řapíkatého celeru  2 brambory  1 stroužek česneku  0,75 L vývaru/vody  Malý plátek másla  100 ml smetany na vaření/šlehání  Sůl  Na ozdobu : uzenina dle chuti  Postup :  V hrnci necháme rozehřát olej. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, stroužek česneku a řapíkatý celer. Podlijeme vývarem tak, aby […]

10.01.2022 Jáhelník s jablky a ořechy

Ingredience : 125 g jáhel 2 jablka  2 vejce  Hrst vlašských ořechů  3 PL medu 1 PL skořice  Libovolné – Semínka dle chuti (chia, slunečnicová nebo lněná semínka, rozinky) Postup : Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.  Jáhly uvaříme dle návodu a necháme je vystydnout v hluboké míse. (Jáhly […]