08.12.2018

Linecké cukroví

Bezlepkové linecké cukroví

 

Ingredience :

250 g hladké bezlepkové mouky
125 g kvalitního másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
kůra z 1 citrónu

Na ozdobu : rybízový džem, moučkový cukr

 

Postup :


Mouku a prosátý cukr vysypeme na vál. Utvoříme důlek a do něho vyklepeme jedno vajíčko, máslo na plátky a citrónovou kůru.
Oběma rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Těsto vyjmeme, rozválíme na pomoučeném válu v jeden plát a vykrajujeme vykrajovátky libovolné tvary.
Cukroví přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut při 160 °C. Linecké nesmí být zlatavé ani s připálenými okraji. Mělo by mít krásnou konzistentní barvu po celé jeho upečené ploše.

Po tom, co nám linecké vystydne, namažeme jednu stranu domácím rybízovým džemem a spojíme s druhou částí. Hotové spojené linecké posypeme prosátým moučkovým cukrem.

 

Další články

15.03.2018 Malaga & Marbella 2018

Při volbě mé poslední dovolené před porodem jsem vybírala opravdu pečlivě a rozhodnutí, které nakonec “padlo” mě určitě nikdy předtím nenapadlo. I když jsem byla na podzim na Maledivách, věděla jsem, že se prostě ještě někam musím podívat a užít si také “POSLEDNÍ” společnou chvilku (ve dvou) s manželem. Od doktora jsem dostala “propustku”, potvrzení […]

10.03.2018 Recenze domácí pekárny Panasonic

Když mě Panasonic oslovil ke spolupráci měla jsem radost,  protože této značce věřím a mám ji od mala spojenou s tou nejvyšší kvalitou. Nejkvalitnější obraz u televizí, nejlepší zvuk z přehrávačů a také široká škála fotoaparátů pro všechny cílové skupiny. Překvapilo mě ale, že mají řadu kuchyňských spotřebičů, o kterých jsem nevěděla a co mě […]