08.12.2018
Ingredience :
250 g hladké bezlepkové mouky
125 g kvalitního másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
kůra z 1 citrónu
Na ozdobu : rybízový džem, moučkový cukr
Postup :
Mouku a prosátý cukr vysypeme na vál. Utvoříme důlek a do něho vyklepeme jedno vajíčko, máslo na plátky a citrónovou kůru.
Oběma rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Těsto vyjmeme, rozválíme na pomoučeném válu v jeden plát a vykrajujeme vykrajovátky libovolné tvary.
Cukroví přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut při 160 °C. Linecké nesmí být zlatavé ani s připálenými okraji. Mělo by mít krásnou konzistentní barvu po celé jeho upečené ploše.
Po tom, co nám linecké vystydne, namažeme jednu stranu domácím rybízovým džemem a spojíme s druhou částí. Hotové spojené linecké posypeme prosátým moučkovým cukrem.
Ingredience : • 300 g bezlepkové mouky (bezlepkové Natures Promise nebo Schaer Mix Universal, Schar Mix Bread)• 450 g dýňového pyré• 125 ml mléka• 1 lžička soli• 2 vejce• 60 g másla pokojové teploty• 1/2 prášku do pečiva Na ozdobu : dýňová semínka a olivový olej Postup : Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a formu na […]
21.07.2022 Pomazánka ze žluté cuketyIngredience: 200 g žluté strouhané cukety se slupkou 1/2 cibule 1 striužek česneku 1 PL bílého jogurtu holandského typu (nebo zakysané smetany) Sůl, pepř, chilli Olivový olej čerstvá bazalka Postup : Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Olej rozpálíme na hlubší pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na větší plátky a česnek […]