08.12.2018
Ingredience :
250 g hladké bezlepkové mouky
125 g kvalitního másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
kůra z 1 citrónu
Na ozdobu : rybízový džem, moučkový cukr
Postup :
Mouku a prosátý cukr vysypeme na vál. Utvoříme důlek a do něho vyklepeme jedno vajíčko, máslo na plátky a citrónovou kůru.
Oběma rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Těsto vyjmeme, rozválíme na pomoučeném válu v jeden plát a vykrajujeme vykrajovátky libovolné tvary.
Cukroví přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut při 160 °C. Linecké nesmí být zlatavé ani s připálenými okraji. Mělo by mít krásnou konzistentní barvu po celé jeho upečené ploše.
Po tom, co nám linecké vystydne, namažeme jednu stranu domácím rybízovým džemem a spojíme s druhou částí. Hotové spojené linecké posypeme prosátým moučkovým cukrem.
Těsto : 300 g bezlepkové mouky Schar Mix Universal 140 g cukr krystal 140 ml mléka pokojové teploty 60 ml oleje 1 bezlepkový prášek do pečiva 3 vejce 3 PL kakaa špetka soli Na ozdobu : banán, jablko, granko Postup : Troubu si předehřejeme na 180 °C. Plech o velikosti si vymažeme a vysypeme (kokos, […]
04.02.2022 Kuličky z mletého hovězího masa s parmezánemIngredience : 500 g mletého hovězího masa 1 vejce 1 menší červená cibule 40 g kukuřičné strouhanky 80 g jemně strouhaného parmezánu 1 menší stroužek česneku 1 PL sušeného oregána Sůl a pepř Postup : Do mísy vložíme mleté maso, vajíčko, prolisovaný česnek, červenou cibuli na malé kostičky, parmezán, oregáno, sůl a pepř dle […]